fbpx
OM MALM
371
page-template-default,page,page-id-371,stockholm-core-2.3.2,select-theme-ver-9.1,ajax_fade,page_not_loaded,vertical_menu_enabled,side_area_slide_with_content,,qode_menu_,qode-mobile-logo-set,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

OM MALM

Kærlighed, optimisme, troen på det gode og nysgerrighed til verden…! Disse ord er omdrejningspunktet i et nutidigt relevant historisk musikprojekt – MALM:

 

Den 1. august 1914 modtager den unge danske sønderjyde Kresten Andresen en indkaldelse fra den tyske hær. Han bliver ufrivilligt hevet ind i et kaos af trommeild og kanontorden – helt ned i skyttegravens mudder som menig soldat i første verdenskrig. Kresten kæmper modvilligt krigen og den tyske sag, og mister livet i sommeren 1916 i ved Slaget ved Somme.

 

Det er med afsæt i hans egne ord, hans autentiske breve, dagbogsnotater og fotos at sangene er skabt – sange der fortæller en tidløs og almengyldig historie om et ungt menneskes drømme, tro og håb. Tanker der udfolder sig for 100 år siden, under de allerstørste udfordringer, men er i virkeligheden lige så relevante i en moderne hverdag.

 

Nedslag der repræsenterer konkrete oplevelser, tanker, afsavn, kærlighed – men også overordnede filosofiske betragtninger: Vekslen mellem håb og voldsom modløshed. På trods af tanker om krigens meningsløshed og angsten for at dø, har Kresten en ukuelig positiv grundtone og tro på fred.

 

 

Projektet er opstået i et samarbejde i mellem sangeren og sangskriveren Lars Malm (Nordstrøm), og producer Tomas Raae . Desuden medvirker en masse fantastiske musikere; Dan Hvidtfeldt Larsen (trommer), Alice Carreri (Vocal), Martine Madsen (guitar og kor), Jacob Munck (Trombone, Kornet, Tuba) og bliver udgivet i samarbejde med pladeselskabet Elektriske optagelser.

 

 

MALM kan spille koncerter i forskellige konstellationer og formater der kan fungere både i store og små rammer. Vi spiller koncerter som musikalsk fortælling, der er oplagte i fx.  foredragsforeninger, kirker, skoler, efterskoler, højskoler mv..

 

 

Samarbejder: 

 

Samarbejde med Grænseforeningen med henblik på pladeudgivelse, koncerter og undervisningsmateriale. Undervisningsmateriale er tilgængeligt på www.ietgraenseland.dk.

Samarbejde med Museum Sønderjylland, som har bidraget med adgang til og tilladelse til brug af materiale (foto, kilder mv..).

Projektet er støttet af: Statens kunstfond, DMF, KODA, Artisten, Autor.